El ‘Seminari a l’Entorn dels Valors del Patrimoni i l’Arqueologia Pública’ reuneix a la Facultat a experts internacionals en la matèria (Bulletí Fac. Geografia e Història, UB)

Share Embed


Descripción

El ‘Seminari a l’Entorn dels Valors del Patrimoni i l’Arqueologia Pública’ reuneix a la Facultat a experts internacionals en la matèria Publicat 28/02/2015 Els dies 18 i 20 de febrer ha tingut lloc a la nostra facultat una jornada formativa i un workshop organitzats pel Grup d’Arqueologia Pública i Patrimoni (@gapp_bcn) vinculat al projecte europeu Heritage Values Network al qual pertany la Dra. Margarita Díaz-Andreu (ICREAUB), directora del grup. El “Seminari a l’Entorn dels Valors del Patrimoni i l’Arqueologia Pública” va arrencar amb una destacada assistència d’alumnes i professionals arribats de diverses parts de Catalunya i la península. L’esdeveniment estava dividit en tres sessions amb temes vinculats a polítiques socials en Patrimoni Arqueològic: inclusió social, turisme participatiu, patrimoni virtual i arqueologia pública. El Dr. Xavier Roigé, degà de la Facultat, va inaugurar el seminari, tot destacant la importància que tenen aquest tipus d’esdeveniments “organitzats per i pel públic en temps de crisi”. Desprès d’una introducció a càrrec de les Dres. Díaz-Andreu, Apen Ruiz (UOC-UB) i Ana Pastor (UB), organitzadores del seminari, es va donar pas a les sessions, que es varen perllongar al llarg de tot el dia amb intensos debats entre assistents i conferenciants, en un ambient proactiu i conciliador. Pronunciades en català, castellà i anglès, s’ampliava l’horitzó multicultural, amb exemples de diversos països com Mèxic -a càrrec d’Amílcar Vargas- i la Xina, amb la col·laboració de Qian Gao, ambdós membres del grup. Més de quaranta experts de tot Europa van participar en el workshop “Heritage Values and the Public” un projecte liderat per la University College of London, la Universitat de Leiden, la Universitat Tècnica de Eidhoven, el Centre de Conservació Noruec NIKU i la Universitat de Barcelona. Al llarg dels dos dies es van realitzar conferències i taules rodones al voltant dels temes d’inclusió, processos participatius, patrimoni virtual, turisme i Patrimoni Mundial. Els especialistes venien de diferents països com Sèrbia, Irlanda o Polònia i pertanyien a diferents disciplines associades al patrimoni: conservació, gestió, museus, universitat, esfera privada.

Foto: Laura Palau Nadal

L’acte va comptar també amb una sortida al Barri Gòtic de Barcelona on els convidats van analitzar l’ús i interacció amb el púbic d’alguns espais com la Plaça de la Vila de Madrid o la Baixada de Viladecols. Aquesta trobada posava tancament a dos seminaris que van tenir lloc al llarg de 2014, un d’ells a Eindhoven per apropar-nos al valor intrínsec dels valors del patrimoni i un altre a Oslo per determinar quines eren les millors metodologies per abordar-los. A partir d’aquí els partners d’aquest projecte redactaran un document conjunt que acosti les diferents cultures europees als seus propis valors patrimonials. Ana Pastor Pérez

Lihat lebih banyak...

Comentarios

Copyright © 2017 DATOSPDF Inc.