Convocatòria de participació a les III Jornades d\'arqueozoologia. Museu de Prehistòria de València. 3 i 4 de desembre de 2015.

July 19, 2017 | Autor: Alfred Sanchis | Categoría: Zooarchaeology, Archaeomalacology, Carnivores, Bone Tools
Share Embed


Descripción

III Jornades d’Arqueozoologia del Museu de Prehistòria de València 3 i 4 de desembre de 2015

Amb el propòsit de donar a conèixer les investigacions arqueozoològiques realitzades als jaciments valencians, el pròxim mes de desembre se celebraran al Museu de Prehistòria de València les III Jornades dedicades a aquests estudis. Aquesta edició tindrà dues sessions. La primera estarà dedicada a les relacions entre felins i grups humans en el passat. En aquest cas es pretén que els estudis es limiten als contextos arqueològics de la vessant mediterrània ibèrica, encara que amb la possibilitat d’admetre treballs d’altres zones que presenten interès per la seua importància o novetat metodológica. La segona recollirà els treballs sobre conjunts arqueozoològics de jaciments valencians de diverses cronologies per tal de donar continuïtat a les Jornades I i II de 2011 i 2013. La 1a sessió planteja com a tema monogràfic “Interaccions entre felins i humans en el passat”. Des d’una perspectiva arqueozoològica i tafonòmica, cal posar de manifest les relacions entre humans i diversos membres de la família dels fèlids (lleó, lleopard, linx i gat silvestre), carnívors que en general han rebut menys atenció com a formadors de jaciments que altres grups com ara les hienes i els llops. Els humans els van caçar per la carn, la pell o els ossos, o per tal d’eliminar un competidor directe per les preses i l’ús de les coves. Interessa també posar de manifest la capacitat d’aquests carnívors per acumular restes òssies en jaciments arqueològics. En relació a la seua distribució, algunes d’aquestes espècies desapereixen al Plistocè superior i en canvi d’altres es mantenen a l’Holocè i estan presents actualment a la península Ibèrica. En aquesta sessió també tenen cabuda estudis sobre el registre fòssil de fèlids a l’inici del Plistocè des d’una perspectiva més sistemàtica i paleontològica. Igualment, ja en fases històriques, poc se sap sobre l’aparició del gat domèstic i la seua distribució als jaciments arqueològics. La 2a sessió, “Estudis d’arqueozoologia de jaciments valencians”, té com a objectiu l’exposició dels treballs en curs d’aquells jaciments objecte de recents intervencions, o la revisió d’antigues col·leccions. No hi ha limitació cronológica i s’accepten treballs de tot tipus.

Els

investigadors

interessats

a

participar

en

aquestes

III

Jornades

d’Arqueozoologia ho han de comunicar mitjançant un correu electrònic a l’adreça [email protected] abans del 15 de setembre, i hauran d’enviar un resum de la seua comunicació abans de l’1 d’octubre de 2015. El resum no tindrà més de 500 paraules i en ell s’indicarà la sessió a què es destina, títol, autor, filiació, telèfon i adreça de correu electrònic. El format de participació serà a través de l’exposició de comunicacions de 20 minuts de durada.

Esperem la vostra participació,

Alfred Sanchis Serra i Josep Lluís Pascual Benito Coordinadors de les III Jornades d’arqueozoologia

Helena Bonet Rosado Directora del Museu de Prehistòria de València

Informació: www.museuprehistoriavalencia.es Contacte: [email protected]

Lihat lebih banyak...

Comentarios

Copyright © 2017 DATOSPDF Inc.