BLASCO, A; EDO, M; VILLALBA, M.J. (eds.) (2011), La cova de Can Sadurní i la prehistòria de Garraf, Actes de les Jornades Internacionals de Prehistòria “El Garraf, 30 anys d’investigació arqueològica”. Begues, 5 al 7 de desembre de 2008. Col•lecció Actes. EDAR-Hugony editore, Milano 2011. 526 pp.

August 14, 2017 | Autor: Pepa Villalba | Categoría: Prehistoric Archaeology, Iberian Prehistory (Archaeology)
Share Embed


Descripción

Índex

Pròlegs Ramon Guasch (Alcalde de Begues) ........................................................................................................V Gemma Hernández Herrero (Cap del Servei d’Arqueologia i Paleontologia) .......................................VII Francesc Sànchez (Regidor de Cultura de l’Ajuntament de Begues) ....................................................XI Xavier Parellada Viladoms (Centre d’Estudis Beguetans) ....................................................................XIII Can Sadurní Can Sadurni et la néolithisation ouest-méditerranéenne: quelques commentaires ............................ 3 Jean Guilaine La cova de Can Sadurní, guió sintètic de la prehistòria recent de Garraf ........................................... 13 Manuel Edo, Anna Blasco i Mª Josefa Villalba Estratigrafia, micromorfologia i paleoambient de la Cova de Can Sadurní (Begues, Baix Llobregat) des dels c.11.000 fins els 5.000 anys BP..................................................................... 116 M. Mercè Bergadà i Josep M. Cervelló La ceràmica del Neolític antic de Can Sadurní....................................................................................... 128 Xavier Clop, Fabien Convertini i Claire Manen ..................................................................................... 128 El utillaje lítico del neolítico antiguo de Can Sadurní: Primeros datos .............................................. 140 Gibaja, Juan.F., Palomo, Antoni, Blasco, Anna, Villalba, Maria Josefa i Edo, Manuel Els artefactes macrolítics dels nivells neolítics de la cova de Can Sadurní (capes 10-18) ................................................................................................................................................ 148 Mireia Ache Análisis de ADN antiguo: los restos humanos de Can Sadurní .......................................................... 160 Cristina Gamba, Eva Fernández y Eduardo Arroyo-Pardo. Aproximació interdisciplinària a l’acció del foc en les inhumacions i aixovars del Neolític antic cardial de Can Sadurní (Begues, Baix Llobregat) .................................................................................. 170 Antolín, F., Ache, M., Bergadà, M., Blasco, A., Edo, M., Villalba, M.J., Buxó, R., Gibaja, J.F., Mensua, C., Piqué, R., Palomo, A., Ruiz, J., Verdún, E. i Saña, M.

Integración en el discurso estratigráfico actual de los materiales prehistóricos, procedentes de excavaciones antiguas de la cueva de Can Sadurní, ubicados en el bibliotecamuseo Víctor Balaguer de Vilanova i la Geltrú................................................................................................................ 178 Irene Cruz Folch y Noemi Ortega Raventós La prehistòria de Garraf Més d’un segle de recerques prehistòriques al massís de Garraf...................................................... 186 Araceli Martín Cólliga i Magí Miret Mestre Evolució de la línea de costa del delta del llobregat durant l’holocè (epipaleolític – actualitat). ... 206 D. Gàmez, C. Angelet, P. Torrades i F. Llorens Paisatges plistocens al massís del Garraf a partir del registre bioarqueològic ............................... 212 Joan Daura, Montserrat Sanz i Ethel Allué Els jaciments de grans vertebrats quaternaris a Begues..................................................................... 230 Joan Daura Luján i Montserrat Sanz Borràs Vegetació i aprofitament de recursos forestals al Garraf durant la Prehistòria................................ 240 F. Antolín, C. Mensua, R. Buxó i R. Piqué Paleolític i epipaleolític al Garraf-Ordal. On érem i on som.................................................................. 246 J.M. Fullola, P. Garcia-Argüelles, X. Mangado, B. Medina, Montserrat Sanz, Joan Daura, Maria Eulàlia Subirà, Ramon Julià, Rolf Quam, Josep Maria Fullola i Juan Luis Arsuaga La seqüència plistocena del Garraf: la cova del Rinoceront (Castelldefels, Baix Llobregat) ......... 272 Montserrat Sanz, Joan Daura, Josep Maria Fullola, Rosa Rodríguez i Ramon Julià Caracterització de l’aprofitament animal durant el Paleolític mitjà a la costa del Garraf: breus apunts ................................................................................................................................................ 278 Edgard Camarós Diffusion et échanges au Néolithique en Méditerranée nord-occidentale......................................... 284 Jean Vaquer et Vanessa Lea Les mines neolitiques de Can Tintorer. Una relectura trenta anys desprès...................................... 312 María Josefa Villalba, Manel Edo i Anna Blasco La població de la Mina 8 dins el context miner de Can Tintorer ......................................................... 356 Villar, V, Ruiz, J. i Subirà, M.E. L’agricultura al massís del Garraf al llarg del Neolític........................................................................... 362 Antolín, F. i Buxó, R. Implementació, consolidació i desenvolupament de les societats agrícola-ramaderes al terç meridional de la Serralada Litoral catalana: la cova de Sant Llorenç (Sitges, Garraf)..................... 368 F. Borrell, A. Gómez, M. Molist, C. Tornero i O. Vicente.

Dinàmica d’ús de la Cova de la Pesseta (Torrelles de Foix, Alt Penedès) entre el V – II mil·lenni cal ANE. Primers resultats ............................................................................................... 380 Paz Balaguer, Emiliano Hinojo, Camila Oliart i Ignacio Soriano De la fi del Neolític a l’Edat del Bronze en el Garraf-Ordal ................................................................... 388 M. Àngels Petit, Mendizàbal i F. Javier López Cachero Tradicions funeràries a Garraf durant el III mil·lenni a. C. .................................................................... 407 Pablo Martínez Rodríguez i Manuel Edo i Benaiges La Cova Foradada (Calafell, Baix Penedès), la problemàtica de la convivència en el registre d’inhumacions i cremacions durant la prehistòria recent ..................................................... 431 Artur Cebrià, Juan Ignacio Morales, F. Xavier Oms, Mireia Pedro, Àlex Solé i M. Eulàlia Subirà La cova de les Agulles: un espai sepulcral entorn el III mil. Cal ane al massís de l’Ordal. ............ 441 Anna Gómez, Carles Tornero, Maria Saña i Miquel Molist El dolmen d’Ardenya en el context del megalitisme català (Begues, Baix Llobregat) .................... 449 Anna Blasco i Josep Tarrús L’ocupació durant el Calcolític i l’Edat del Bronze a Sant Miquel d’Olèrdola (Olèrdola, Alt Penedès)............................................................................................................................... 461 Josep Mestres, Núria Molist i Jordi Farré Cova de Can Figueres. Primers resultats ............................................................................................... 473 Pablo Martínez Rodríguez, Albert Castellà i Fabré i Manel Edo i Benaiges

Lihat lebih banyak...

Comentarios

Copyright © 2017 DATOSPDF Inc.