1a CIRCULAR: CONGRÉS INTERNACIONAL «LA DANSA DELS ALTRES» (Biar, 7-9 de juliol de 2016)

Share Embed


Descripción

CONGRÉS INTERNACIONAL «LA DANSA DELS ALTRES»

Alteritat i joc en la festa popular: moros, cristians i altres figures del diferent en el teatre, la música i la dansa de la tradició. 7-9 de juliol de 2016 Al llarg de la història, als europeus els ha atemorit, obsessionat i, fins i tot, fascinat la idea de l’altre, una imatge abstracta, vaga i de contorns difícils de precisar. Ara relacionada amb construccions conceptuals mítiques com la del salvatge, ara projectada sobre figures de base real i històrica com la d’àrabs, turcs, gitanos i indígenes africans, asiàtics o americans, la idea de l’altre ha estat un dels motors més prolífics en la construcció de les narracions festives. El teatre, l’espectacle, la dansa i la música de caràcter tradicional i popular estan farcits de personatges que encarnen la diferència a través d’aspectes mítics, llegendaris, ètnics, religiosos, polítics o, fins i tot, antropomòrfics. Hom hi pot trobar en festivitats com el Corpus, el Carnestoltes o les festes majors d’arreu, danses de salvatges, de moros, de cristians, d’indis, de folls, de gegants, però també de dimonis, d’àngels o d’animals fingits. En definitiva, tot un complex univers que es pot aixoplugar sota el paraigua de l’alteritat, un concepte filosòfic encunyat fa uns anys però que en realitat és antic i està íntimament relacionat amb la definició del jo per oposició a l’altre. Així, el diàleg festiu entre els uns i els altres amaga un relat que ens permet resseguir l’evolució al llarg dels segles de les interrelacions entre diferents identitats. En aquest congrés proposem, doncs, aprofundir en l’estudi d’aquestes relacions, principalment al voltant de les festes de moros i cristians; a partir dels materials documentals historiogràfics, etnogràfics i iconogràfics més diversos i des de diferents branques del coneixement com ara l’antropologia cultural, la història, la sociologia, la filologia, la història del teatre i de la dansa, la musicologia, etc.

ENVIAMENT DE COMUNICACIONS I INSCRIPCIÓ AL CONGRÉS. És possible inscriure’s gratuïtament al congrés en la modalitat d’oient o de comunicant. El termini màxim per a fer efectiva la inscripció com a oient és l’1 de juliol de 2016. Per a l’enviament de les comunicacions, la data límit serà el 31 de maig de 2016. L’objectiu de les comunicacions serà oferir un espai per poder compartir reflexions, experiències i investigacions relacionades amb la temàtica del congrés. El temps d’exposició de les comunicacions serà de 15 a 20 minuts. Es podran trametre propostes per a la presentació de comunicacions orals mitjançant l’enviament d’un missatge a l’adreça de correu electrònic: [email protected]. Caldrà adjuntar-hi tres documents de text identificats amb el nom de la persona que els envia i la informació següent: 1) Dades de la comunicació: ha d’incloure el títol, l’autor, la institució, de 3 a 5 paraules clau i el resum de la comunicació (d’un màxim de 500 paraules). 2) Full d’inscripció degudament omplert. 3) Un breu currículum (d’un màxim de 200 paraules). El comitè científic i el comitè organitzador del congrés informaran oportunament als comunicants sobre l’acceptació de les propostes, en el termini més breu possible, una vegada s’haja acabat el període d’enviament. El text definitiu de les comunicacions que es publicarà a les actes s’haurà d’enviar segons els criteris i els terminis que es definiran en properes circulars o durant el congrés. Els comunicants i els assistents rebran informació sobre els àpats i l’allotjament dels dies que dure el congrés. La informació sobre el col·loqui es podrà consultar als webs: -Seu Universitària de Biar (Universitat d’Alacant): http://web.ua.es/va/seus/biar/ -Departament de Filologia Catalana de la URV: http://www.urv.cat/dfilcat/ -Grup de Recerca LAiREM: https://lairem.wordpress.com/ -Grup de Recerca ICONODANSA: https://iconodansa.wordpress.com/ Més informació a l’adreça electrònica: [email protected].

Circular 1: «La dansa dels altres»

Direcció: Raül Sanchis Francés (Universitat Rovira i Virgili de Tarragona) Francesc Massip Bonet (Universitat Rovira i Virgili de Tarragona) Secretaria: Joan Lluís Escoda (Seu universitària de Biar, Universitat d’Alacant) Comitè científic: Beatriz Aracil (Universitat d’Alacant) Roger Bartra (Universidad Nacional Autónoma de México) Licia Buttà (Universitat Rovira i Virgili de Tarragona) Isaac Donoso (Universitat d’Alacant) José Antonio González Alcantud (Universidad de Granada) Joan Francesc Mira (Universitat Jaume I de Castelló) José Antonio Ramos Arteaga (Universidad de la Laguna) Josefina Roma (Universitat de Barcelona) Biel Sansano (Universitat d’Alacant) Ahmad Shafik (Universidad de Oviedo) Organitzen: Seu universitària de Biar de la Universitat d’Alacant Departament de Filologia Catalana de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona Grup de recerca internacional consolidat LAiREM (Literatura, Art i Representació a la llarga Edat Mitjana) - AGAUR (2014 SGR 894) Grup de recerca internacional ICONODANSA-DANAEM (Iconografia de la Dansa a l’Edat Mitjana) - FFI2013-42939-P Amb el suport de: Ajuntament de Banyeres de Mariola Ajuntament de Biar

Ajuntament de Bocairent Ajuntament d’Ontinyent

Col·laboren: Associació Cultural Joan Amades

Museu Etnològic de Barcelona

Circular 1: «La dansa dels altres»

Lihat lebih banyak...

Comentarios

Copyright © 2017 DATOSPDF Inc.